Gaaf zeg, hotspot zijn van Waddinxveen

Waddinxveen veel te doen alles dichtbij, waddinxveen, evenementen,winkelen, de waddinxveense hotspot, hotspot, fysiotherapie, praktijk Joosten, professioneel team, fysio

“Praktijk Joosten als Hotspot van Waddinxveen, hoe gaaf is dat,” vertelt Daniëlle Deuss-Joosten. Samen met haar man Kim is ze eigenaar van één van de meest vooruitstrevende fysiotherapiepraktijken die er zijn. In ieder geval in Waddinxveen. “Wow, dat is wel veel eer, maar ook heel leuk om te horen. Wij bestaan dit jaar alweer tien jaar en zijn er trots op waar we nu staan. Dat we zo breed konden uitgroeien met alle specialisaties van de fysio- en ergotherapie én mooie beweegprogramma’s hadden we zelf ook niet kunnen vermoeden. Natuurlijk hadden we dit nooit kunnen bereiken zonder ons team van medewerkers én onze klanten. Hen willen we dan ook hartelijk bedanken voor hun vertrouwen. Dat we nu in de laatste maand van ons jubileumjaar dé hotspot van Waddinxveen zijn, geeft nog een extra leuk tintje aan dit jaar.”

Kim: “Ons professionele team van medewerkers staat dagelijks voor iedereen klaar: voor jong en oud(er) en van sporters tot (chronisch) zieken. Niet alleen onze praktijk staat midden in Waddinxveen, maar wijzelf staan ook écht midden in de samenleving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij ons én wist je al dat wij ook op locatie komen? Dat doen we bij bedrijven met fysio- en ergotherapie advies en bij particulieren die zelf moeilijk naar ons toe kunnen komen.”

Alles onder één dak én in het hart van Waddinxveen en Zevenhuizen-Moerkapelle zijn de twee slogans van Praktijk Joosten. “We hebben onszelf die slogans in de afgelopen tien jaar eigen gemaakt en dragen ze ook echt uit. We hebben samenwerkingen met de gemeente, met verschillende zorgaanbieders én met veel sportverenigingen. Daarnaast hebben we ook ruime openingstijden, zodat iedereen wel een moment kan vinden om bij ons langs te komen. Heb jij de hotspotvlag al aan onze gevel zien wapperen? Laat het ons vooral weten, bijvoorbeeld via onze Facebook-pagina? Als je er een foto van maakt en die post, zou dat helemaal top zijn.”

Bastiaan Optiek is een echte Waddinxveense hotspot!

Waddinxveen veel te doen alles dichtbij, waddinxveen, evenementen, bastiaan optiek, winkelen, de waddinxveense hotspot, hotspot, topshop, heerlijk winkelen

Bastiaan Optiek is al meer dan 25 jaar een begrip in Waddinxveen en de regio. En dat is ook niet zo gek. Eigenaren Bas & Janny Molenaar en René Melching hebben liefde voor het vak, volgen de laatste trends én durven te vernieuwen. Zo lanceerden ze dit jaar een nieuw winkelconcept, waarin ze hun kennis van oogzorg en hun kwaliteitsmonturen optimaal kunnen combineren met de aandacht die ze willen geven aan de klant: ze verhuisden hun optiekzaak naar een groter pand en openden er een gave koffiehoek bij. Het vernieuwende karakter van Bastiaan Optiek is ook de jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden-Holland opgevallen. Het bedrijf is genomineerd voor Ondernemer van het Jaar in de categorie Detailhandel & Horeca.

 

Janny Molenaar: “Kwaliteit en service op maat zijn de twee belangrijkste speerpunten. Daarnaast moeten mensen zich bij ons echt op hun gemak voelen. Alleen dan nemen ze de tijd om de juiste keuzes te maken en gaan ze na hun bezoek de deur uit met een goed gevoel. Wij bieden onze klanten overigens veel meer dan alleen een nieuwe bril of contactlenzen. Wij hebben gediplomeerde optometristen in dienst en werken ook nauw samen met andere specialisten. Eventuele oogafwijkingen kunnen we al vroegtijdig opsporen én hier de juiste oplossing voor bieden. Met de koffiehoek laten we zien dat we gezelligheid in Waddinxveen ook belangrijk vinden. Iedereen kan een kopje overheerlijke Buscaglione koffie of een kopje thee komen drinken. Of een pakket met verse thee, thee verwante artikelen en Tony Chocolonely samenstellen. Uiteraard hebben we ook iets lekkers bij de koffie en thee en er ligt altijd een krant klaar. Maar dat is nog niet alles. In onze koffiehoek bieden wij plaatselijke kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. En er liggen boeken van Boekhandel Burger. Kom gezellig langs; je bent van harte welkom.”

 

De hotspot van Rob den Boer: Kinderboerderij Dierendal!

21314544_1456732044408654_7046975838296937489_n

Van Leeuwen Autocenter is een écht begrip voor Waddinxveners. Al ruim 40 jaar is er in vele opzichten een sterke binding met Waddinxveen: via de inwoners, sponsoring van sportverenigingen én omdat ze verschillende maatschappelijke initiatieven een warm hart toe dragen. Wij vroegen Rob den Boer, eigenaar van Van Leeuwen Autocenter, naar zíjn hotspot in Waddinxveen. “Dat zijn er meerdere, maar als ik er één moet noemen, springt Kinderboerderij Dierendal er toch wel bovenuit. Het is een fijne plek waar ik graag mijn steentje aan bij draag. Dierendal verdient het om in het zonnetje gezet te worden!’’

Al bijna 18 jaar is Kinderboerderij Dierendal een echte trekpleister voor iedereen uit Waddinxveen en omgeving. “Dierendal heeft een belangrijke sociale functie,” vertelt bestuursvoorzitter Ellen van Helden. “Jong en oud(er) komen hier naar toe om de dieren te zien of te aaien, lekker in het groene park te spelen of gewoon om gezellig met elkaar een praatje te maken. Daarnaast heeft Dierendal een educatieve rol. Wij organiseren verschillende activiteiten voor basisschoolleerlingen en er zijn ook leskisten beschikbaar. Daarmee leren kinderen alles over dieren en de natuur. We vangen samen kikkervisjes of kijken wat er eigenlijk allemaal in de grond zit.”

Kinderboerderij Dierendal vervult tot slot ook een maatschappelijke rol. “In ons team van vrijwilligers zijn ook mensen met een verstandelijke beperking actief. Dat is voor alle partijen een grote meerwaarde. Ik ben er bovendien trots op dat we Dierendal met vrijwilligers en sponsoren draaiende houden. Ons team bestaat uit echte kanjers!”

Multicopy Waddinxveen: zoveel meer dan alleen een drukkerij!

17992139_1324325074316019_2721688205991651092_n

Martijn & Jeroen Zalm zijn niet alleen broers, maar sinds 1 januari ook de eigenaars van Multicopy Waddinxveen. Dé marketing & communicatieondersteuner van Waddinxveen en omstreken, waar tegenwoordig veel meer kan dan drukwerk alléén. Multicopy Waddinxveen is een écht familiebedrijf, dat 35 jaar geleden, als één van de eerste ondernemers op het bedrijventerrein Coenecoop begon als Drukkerij A-twee. “In 1984 zijn we begonnen als kleine eenmanszaak, maar inmiddels zijn we doorgegroeid tot een echte totaalpartner,” vertelt Jeroen. “We bedrukken zo ongeveer alles en zijn een echte specialist. We plaatsen lichtbakken, voeren signprojecten uit, wrappen auto’s en complete vrachtwagens én organiseren relatiegeschenken voor klanten. Ook voor de complete restyling van winkels kunnen ondernemers ons bellen. Onlangs deden we dit bijvoorbeeld nog voor de winkels van Bremmer Schoenen aan de Kerkweg-Oost.”

Ondanks de groei en de uitbreiding van het werkpakket, blijven de broers Zalm zich actief inzetten voor iedereen in Waddinxveen die een behoefte heeft aan marketing- en communicatieondersteuning. “We maken voor veel Waddinxveense verenigingen en bedrijven diverse druk- en printwerken. Op die manier zijn wij actief betrokken bij de Waddinxveense samenleving.”

MOOI Wonen aan de Plasweg: de naam liegt er niet om!

SAMSUNG CSC

Op 17 maart werd de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Wonen aan de Plasweg. De naam liegt er niet om: het ís MOOI wonen! Het belooft een bijzondere woonwijk te worden, met grote, ruime kavels en een groen park dat aan de woningen grenst. De landelijke stijl en de mogelijkheden om zelf in te delen zorgen ervoor dat je jouw woning klaar kunt maken voor de toekomst. “Door de groene omgeving, rustige ligging en ruime kavels krijg je een soort vakantiegevoel. Je ervaart de rust van het dorp maar bent in no time in de randstad,” vertelt Erik Verbruggen van Vink Bouw. Deze nieuwe woonwijk is een absolute verrijking voor Waddinxveen. De Hotspot-vlag wappert al flink op de Plasweg, heb jij ‘m al gespot?!

Studio Da Danza laat Waddinxveen dansen!

City vlag - Da Danza - april 2017

Ooit begonnen als klein danseresje, heeft Miranda Heemskerk in 2008 haar eigen dansschool op de Noordkade geopend. Voor die tijd gaf de enthousiaste dansliefhebster lessen op verschillende locaties in heel Waddinxveen. Als het ook maar even kan is ze op de dansvloer te vinden, zowel om te dansen als om les te geven. Van buurthuis tot gymzaal; geen locatie is te gek! In 2015 is de dansschool verhuisd naar het voormalige pand van de bibliotheek aan de Van Mecklenburg Schwerinlaan en is volledig naar wens verbouwd. Met inmiddels meer dan 50 groepslessen en veel getalenteerde docenten heeft Da Danza al heel wat Waddinxveense dansers mogen voortbrengen.

“Bij ons is iedereen van harte welkom kinderen en volwassenen, jongen of meisje, talent of niet. Wij zijn er voor iedereen die plezier heeft in acteren, zingen en dansen! Alle docenten bij Da Danza geven les met hun hele hart en een flinke dosis enthousiasme. Zij verzorgen niet alleen op een professionele manier de lessen, maar geven tegelijkertijd ook veel individuele aandacht aan de leerlingen. We leggen de nadruk op ‘plezier in bewegen en dans’ en ‘werken’ met de combinatie muziek en dans”.

Da Danza geeft lessen in kinderdans, jazzdans, klassiek ballet, moderne dans, zumba en hiphop. Daarnaast geeft de dansschool ook musicallessen die bestaan uit zang, dans en acteren. De dansdocenten hebben allemaal een eigen stijl en eigen manier van lesgeven. Kortom, het bruist bij Da Danza en het is zonder twijfel één van de hotspots van Waddinxveen!

 

Fase Autobedrijven kiest voor Waddinxveen!

City vlag - FASE - april 2017

Fase Autobedrijven is dé Kia dealer in Midden-Nederland. Met vestigingen in Woerden, Alphen aan den Rijn en Waddinxveen vertegenwoordigt Fase Autobedrijven het hele Groene Hart. Samen met Autowinkel, die de merken Fiat, Alfa Romeo, Jeep en Abarth in huis heeft, deelt Fase Autobedrijven sinds 1 maart 2017 een volledig verbouwd bedrijfspand op bedrijventerrein Coenecoop! Beide zijn onderdeel van Van Vliet Autogroep.

“Voorheen zat Fase Autobedrijven in Moordrecht, hemelsbreed vijfhonderd meter van de huidige locatie,” aldus vestigingsdirecteur Waddinxveen Mark Bouter. “Hier bestond geen mogelijkheid tot uitbreiding en zo zijn we op de Coenecoop 143 terecht gekomen. Een fantastisch licht pand met veel mogelijkheden! Op de nieuwe locatie hebben we een prachtige showroom met de nieuwste Kia-modellen en occasions. Ook hebben we een ruime werkplaats waar al het onderhoud, reparatie en APK-keuringen worden uitgevoerd. We streven ernaar een gezonde groei te realiseren en een bedrijf neer te zetten waar men graag een auto koopt, laat onderhouden en repareren.”

En met succes! Als bewijs van de kwaliteit en optimale inzet van alle medewerkers is Kia-dealer Fase Autobedrijven  bekroond met ‘Top Dealer Award 2017’. De Kia-dealer weet zich te onderscheiden in de wijze waarop service aan de klant wordt verleend. Zowel bij de aanschaf van de auto als in het traject van de technische dienstverlening erna.

“Wij bieden klanten een uitgebreid servicepakket en naast de uitstekende service biedt Kia bij elke nieuwe auto ook nog eens de zekerheid van zeven jaar fabrieksgarantie, zeven jaar gratis APK en zeven jaar gratis internationale wegenhulp.” De autodealer overtreft hiermee alle verwachtingen van de klant. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen in de nieuwe showroom van Fase Autobedrijven Waddinxveen. Dé hotspot op de autoboulevard van bedrijventerrein Coenecoop!

Willemstein Hoveniers: Een écht groen hart!

SAMSUNG CSC

Sjaak Willemstein is een geboren Waddinxvener en heeft een echt ‘groen hart’. Dat bleek al op 11 jarige leeftijd toen hij zijn eerste kastanjeboom plantte in het Gouwebos. In 1985 begon hij zijn eigen bedrijf: Willemstein Hoveniers. Duurzaamheid was toen nog helemaal geen ‘hot’ item, maar achteraf gezien is Sjaak hier altijd al mee bezig geweest.

“Ik wilde in mijn bedrijf van begin af aan producten gebruiken die zo lang mogelijk mee zouden gaan. Dat ik toen al duurzaam bezig was, had ik eigenlijk nog helemaal niet in de gaten. Maar als ik nu terug kijk op de tuinen die ik in mijn begin jaren heb aangelegd, zijn ze er allemaal nog en zien ze er nog steeds prachtig uit!”

In 2008 heeft Sjaak pas echt het roer omgegooid om duurzame hovenier te worden. Vanaf dat moment besloot hij geen hardhout en kunstmest meer te gebruiken. “Mijn uitgangspunt is een tuin te maken en te verzorgen met materialen die vrij in de natuur voorkomen. Daarnaast werk ik met duurzame materialen, zoals gebakken klinkers en inlands hout zoals Eiken, kastanje en Douglas. Door gebruik te maken van EM(effectieve micro-organismen) en inheemse beplanting, ontstaat er op een goede en natuurlijke manier een levendige tuin.” In Waddinxveen wordt momenteel de nieuwe woonwijk ’t Suyt gebouwd. “Hier zijn we door één van de nieuwe bewoners gevraagd om de duurzaamste tuin van Waddinxveen te maken. Er komen onder meer inheemse planten die met opgevangen regenwater besproeid worden. En prachtige gevlochten wilgen schutting die gebruikt wordt voor  beschutting.”

Aan het Noordeinde zie je de groene vlag van Willemstein Hoveniers al van ver wapperen. In maart hing daar de Hotspot-vlag naast. Want als je al 32 jaar een hoveniers bedrijf bent en zoveel mooie, duurzame tuinen hebt aangelegd in Waddinxveen, dan verdien je het om een Waddinxveense Hotspot te zijn!

Wielaard Fietsen: al 80 jaar een begrip!

City vlag - Wielaard - maart 2017

Met bijna 80 jaar ervaring is Wielaard Fietsen een waar begrip in de Dorpsstraat . De fietsenwinkel bestaat al sinds 1937! In 1946 vlak na de Tweede Wereldoorlog nam Jans Wielaard, als veertienjarig meisje, de touwtjes in handen; iets wat heel uniek was in die tijd. Jans heeft altijd met veel passie in de winkel gestaan. Ze wilde altijd het beste voor de klant. Deze pittige dame heeft haar ondernemersmentaliteit volop overgedragen aan de volgende generatie. Sinds een aantal jaar heeft Guido de leiding van het bedrijf van Jans overgenomen.

“Met veel enthousiasme en gedrevenheid verkopen en repareren wij alle soorten fietsen. We streven ernaar om altijd het beste resultaat te halen en persoonlijke aandacht staat bij ons centraal. Wij hebben geen mooi pasklaar verkoopverhaal, maar geven onze klanten eerlijk advies. Daarnaast staan we bekend om onze snelle service en kennen we onze klanten. Maar dat is gelukkig andersom ook het geval. Wie eenmaal bij ons in de winkel is geweest, komt meestal weer terug. Iedereen is altijd welkom.”

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een nieuw, moderner pand in de Dorpstraat, omdat het oude pand niet meer voldeed aan de eisen. “We hebben voor nieuwbouw gekozen, omdat we echt nooit uit de Dorpsstraat weg willen! We zijn niet alleen een Waddinxveens, maar ook een Dorpsstraat icoon en dat willen we graag zo houden.”

 

Een kijkje in het nieuwe gemeentehuis!

RJ

Op zaterdag 20 mei, tijdens de Dag van de Bouw, laten bouwbedrijven door heel Nederland zien tot welke hoogstandjes zij in staat zijn. Als gemeente benutten we dit moment graag om de renovatie van het gemeentehuis in de spotlights te zetten. Het is een groot project, maar het resultaat mag er zijn: een nieuw huis, centraal in Waddinxveen, hoe mooi is dat! De bouw gaat overigens snel en het nieuwe gemeentehuis zal in het najaar klaar zijn. Tijdens de Dag van de Bouw kan iedereen een kijkje nemen in het pand. Het is dé kans om het gebouw in deze staat te zien, want we gaan al snel beginnen met de afbouw en inrichting binnenin. Zoals het er nu naar uitziet, vindt de opening in het najaar plaats en ook daar maken we natuurlijk een feestje van voor iedereen.

Wij vinden het belangrijk om met lokale partijen samen te werken en dat gebeurt bij dit project volop. Die Waddinxveense bedrijven presenteren zich op 20 mei, net als enkele maatschappelijke organisaties en bedrijven van net buiten Waddinxveen. Het gaat om Maasdam Groep, Baan Meubelen, JP van Eesteren, Rooftop en Spijker Klimaatservice, die allemaal een deel van de bouw, techniek of de inrichting verzorgen. Ook de gemeente heeft natuurlijk een stand. In samenwerking met de Waddinxveense Kunstkring hebben we een prijsvraag onder de kunstenaars uitgeschreven om enkele wanden te beschilderen en leden van de Kunstkring vertellen daar graag meer over. En omdat het nieuwe gemeentehuis een aantal duurzame innovaties heeft, geven ook de duurzaamheidsplatforms (ondernemers en inwoners) acte de presence.

Kom je ook langs op 20 mei?

 Robert Jan Van den Brink,

Projectleider renovatie gemeentehuis