Muziek leeft bij Popschool Waddinxveen!

popschool, hotspot, Waddinxveen, veel te doen alles dichtbij, muziekles

Al jarenlang speelt muziek een belangrijke rol in het leven van Erik Kooijman, eigenaar van Popschool Waddinxveen. In augustus 2016 maakte hij een langgekoesterde droom waar: hij opende de deuren van zijn eigen popschool. Popschool Waddinxveen is dé plek voor alles wat met muziek te maken heeft. “Al ruim 18 jaar maak ik muziek. Ik drum in een bandje waarmee we regelmatig optreden door het hele land. Muziek is voor mij echt een uitlaatklep. Het versterkt je emoties en geeft je kracht. Vooral het samenspel in een bandje is mooi. Je versterkt elkaar en brengt elkaar naar een hoger niveau. Ik vind dat iedereen dit moet kunnen ervaren.”

Popschool Waddinxveen maakt bij de lessen gebruik van moderne media. “We gebruiken onder andere YouTube filmpjes ter inspiratie om van te leren. Maar we maken ook zelf filmpjes van onze leerlingen. Zo kunnen we hun liedjes op een makkelijk manier bespreken én kunnen ze thuis laten zien wat ze al kunnen.”

Sinds de start van Popschool Waddinxveen is er al veel gebeurd. “Je kunt bij ons op-maat-gemaakte lessen volgen voor gitaar, basgitaar, piano, keyboard, zang of drums. We geven individueel les of in duo’s. Iedereen is welkom en leeftijd speelt geen rol. De jongste deelnemer is acht en de oudste is 60. Dat is erg leuk om te zien. Sfeer en beleving zijn onze sterke punten en daarom is het ook zo leuk om hotspot te zijn. Mensen blijven na hun les nog vaak aan de bar hangen om een drankje te doen. En dan heb je de mooiste gesprekken. Hoe leuk is dat? Heb jij altijd al een instrument willen leren spelen of wil je jezelf verbeteren als muzikant? Kom eens langs bij dé muziek hotspot van Waddinxveen.”

Gouwebad de Sniep heeft iedereen wat te bieden

Waddinxveen veel te doen alles dichtbij, waddinxveen, evenementen, waddinxveen, sniep, zwemmen, recreatie, zwembad

Waddinxveen beschikt al sinds 1927 over een zwembad. Dit bad lag aan de Kanaaldijk tegenover het winkelcentrum. In de huidige opzet bestaat het zwembad inmiddels alweer bijna 18 jaar. Het heeft iedereen wel iets te bieden: van baby-, peuter- en kleuterzwemmen voor de allerjongsten en zwemles voor de schoolgaande jeugd tot activiteiten voor doelgroepen, zoals het trimzwemmen of zwemmen voor senioren.

Cock Rehorst is al 17 jaar beheerder van het zwembad en de drijvende kracht achter het Gouwebad: “Ik geef de credits graag door aan onze medewerkers. Hun enthousiasme en inzet is zo groot dat zij echt het visitekaartje zijn. Ook onze vaste zwemgasten verdienen een pluim. Dat begint al in de ochtend bij de vroege vogels en zet zich de dag door met allerlei activiteiten, van vrij zwemmen en kinderfeestjes tot sporten voor mensen met een beperking. Dat het zwembad voor alle leeftijden is, liet een 90-jarige heer onlangs zien toen hij bij ons zijn verjaardag vierde. Zwemmen is voor elke leeftijdsgroep en voor iedereen. Onze zwem- en polovereniging en de reddingsbrigade verdienen hier natuurlijk ook een eervolle vermelding: met hun activiteiten zijn ze echte ambassadeurs van het zwembad. En het zwembad heeft natuurlijk ook zijn nut in de maatschappij: wij geven les aan zo’n 400 kinderen uit de regio en dat een zwemdiploma belangrijk is in zo’n waterrijk gebied als het onze, hoef ik hier natuurlijk niet uit te leggen. Dat we midden in de Waddinxveense samenleving staan, laten we ook zien met onze jaarlijkse actie voor Villa Joep. Met de Swim for Life hebben wij dit jaar alleen al € 5000,- opgehaald.

 

 

Hoodie XL: dierenspeciaalzaak en meer!

Waddinxveen veel te doen alles dichtbij, waddinxveen, evenementen, hoodie, dierenspeciaalzaak, waddinxveen,

Hoodie Dier XL is terecht één van de Waddinxveense Hotspots! De dierenspeciaalzaak bestaat al 95 jaar en menig Waddinxvener is opgegroeid met bezoekjes aan de dierenwinkel. Na de verhuizing van de Luifelbaan naar de Tweede Bloksweg zijn in de zaak ook een eigen hondentrimsalon en dierenartspraktijk gevestigd. Je vindt er dus alles wat je nodig hebt voor jouw (huis)dier!

Nog steeds lopen vaders, moeders, opa’s en oma’s regelmatig de dierenspeciaalzaak binnen met hun (klein)kinderen om naar de kleine huisdieren te komen kijken. Eigenaar Hugo Hoogendoorn: “Dat is precies wat we leuk vinden. Het is belangrijk dat kinderen kennismaken met dieren. Verschillende scholen in Waddinxveen en omgeving zijn ‘vaste klant’ bij ons. We ontvangen ze altijd met veel plezier. Ze leren over de dieren en de verzorging hiervan. Dat vinden de kinderen erg leuk en interessant. Leerlingen van het Wellantcollege in Gouda krijgen bij ons les over gezonde dierenvoeding. Het welzijn van (huis)dieren gaat ons nauw aan het hart. Je kunt bij ons dus ook terecht voor een goed advies over de verzorging van de kleine huisdieren. Door de samenwerking met de dierenarts en de trimsalon bieden we een compleet concept aan. Naast een goede gezondheid is natuurlijk een goede opvoeding van met name honden belangrijk. Daarom sponsoren we Hondensportvereniging Waddinxveen. Maar ook op andere manieren tonen wij onze maatschappelijke betrokkenheid. Bij de hondenvoedselbank in Waddinxveen brengen we regelmatig voer dat we vanwege de houdbaarheidsdatum niet meer kunnen verkopen. Ook nemen we voer in van eigenaren van wie de hond is overleden of het voer is aangepast. Voor het dierenasiel in Gouda verzamelen we poezenmanden die na de uitverkoop overblijven. Zo hebben de dieren daar ook een warme plek. Wij denken aan mens en dier en dat is, denken wij, één van de redenen waarom wij zoveel vaste, trouwe klanten hebben.”

 

Wethouder Kees de Jong: “trots op nieuw gemeentehuis”

Kees en Robert Jan-web

 

Een gemeentehuis in Waddinxveen dat goed en functioneel is ingericht voor de inwoners van ons dorp: dat was het idee achter de plannen medio 2016. En ik ben trots dat er nu, iets meer dan een jaar later, een mooi nieuw gemeentehuis staat. Het pand, waarin vroeger onder meer de Rabobank en de HEMA zaten, heeft echt een metamorfose ondergaan. Wij kijken er naar uit om hiervandaan iedereen in Waddinxveen – inwoners en ondernemers – nóg beter van dienst te zijn. Leuk is ook dat het tot stand gekomen is in samenwerking met een heleboel lokale partijen. Inwoners die als jurylid hebben bijgedragen aan de keuze voor de kunst in het pand. En verschillende bedrijven die de inrichting verzorgden, het openingsfeest en de catering. Het mooie resultaat is zeker te danken aan de positieve en actieve houding van iedereen. En hoe leuk is het dat het nieuwe gemeentehuis een aanwinst en blikvanger is in de ontwikkeling van het gebied ‘tussen station en hefbrug’.” Projectleider Robert Jan van den Brink is vooral trots op het bereikte resultaat, ondanks de strubbelingen onderweg. En op de mooie duurzame toepassingen die gerealiseerd zijn. “Het gemeentehuis heeft duurzaamheidslabel A, door de klimaatplafonds, zonnepanelen, LED-verlichting en warmte-installaties. Het budget voor deze renovatie was beperkt, maar er is efficiënt omgegaan met elke beschikbare euro.”

Vanaf 26 februari is het nieuwe gemeentehuis in gebruik en voor wie niet kan wachten op dat moment: op donderdag 22 februari is er een gezellig feestje, waar iedereen welkom is. De officiële opening is om 20.00 uur, maar de deuren zijn al open vanaf 19.00 uur.

 

Gaaf zeg, hotspot zijn van Waddinxveen

Waddinxveen veel te doen alles dichtbij, waddinxveen, evenementen,winkelen, de waddinxveense hotspot, hotspot, fysiotherapie, praktijk Joosten, professioneel team, fysio

“Praktijk Joosten als Hotspot van Waddinxveen, hoe gaaf is dat,” vertelt Daniëlle Deuss-Joosten. Samen met haar man Kim is ze eigenaar van één van de meest vooruitstrevende fysiotherapiepraktijken die er zijn. In ieder geval in Waddinxveen. “Wow, dat is wel veel eer, maar ook heel leuk om te horen. Wij bestaan dit jaar alweer tien jaar en zijn er trots op waar we nu staan. Dat we zo breed konden uitgroeien met alle specialisaties van de fysio- en ergotherapie én mooie beweegprogramma’s hadden we zelf ook niet kunnen vermoeden. Natuurlijk hadden we dit nooit kunnen bereiken zonder ons team van medewerkers én onze klanten. Hen willen we dan ook hartelijk bedanken voor hun vertrouwen. Dat we nu in de laatste maand van ons jubileumjaar dé hotspot van Waddinxveen zijn, geeft nog een extra leuk tintje aan dit jaar.”

Kim: “Ons professionele team van medewerkers staat dagelijks voor iedereen klaar: voor jong en oud(er) en van sporters tot (chronisch) zieken. Niet alleen onze praktijk staat midden in Waddinxveen, maar wijzelf staan ook écht midden in de samenleving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij ons én wist je al dat wij ook op locatie komen? Dat doen we bij bedrijven met fysio- en ergotherapie advies en bij particulieren die zelf moeilijk naar ons toe kunnen komen.”

Alles onder één dak én in het hart van Waddinxveen en Zevenhuizen-Moerkapelle zijn de twee slogans van Praktijk Joosten. “We hebben onszelf die slogans in de afgelopen tien jaar eigen gemaakt en dragen ze ook echt uit. We hebben samenwerkingen met de gemeente, met verschillende zorgaanbieders én met veel sportverenigingen. Daarnaast hebben we ook ruime openingstijden, zodat iedereen wel een moment kan vinden om bij ons langs te komen. Heb jij de hotspotvlag al aan onze gevel zien wapperen? Laat het ons vooral weten, bijvoorbeeld via onze Facebook-pagina? Als je er een foto van maakt en die post, zou dat helemaal top zijn.”

Bastiaan Optiek is een echte Waddinxveense hotspot!

Waddinxveen veel te doen alles dichtbij, waddinxveen, evenementen, bastiaan optiek, winkelen, de waddinxveense hotspot, hotspot, topshop, heerlijk winkelen

Bastiaan Optiek is al meer dan 25 jaar een begrip in Waddinxveen en de regio. En dat is ook niet zo gek. Eigenaren Bas & Janny Molenaar en René Melching hebben liefde voor het vak, volgen de laatste trends én durven te vernieuwen. Zo lanceerden ze dit jaar een nieuw winkelconcept, waarin ze hun kennis van oogzorg en hun kwaliteitsmonturen optimaal kunnen combineren met de aandacht die ze willen geven aan de klant: ze verhuisden hun optiekzaak naar een groter pand en openden er een gave koffiehoek bij. Het vernieuwende karakter van Bastiaan Optiek is ook de jurycommissie van de Ondernemersprijs Midden-Holland opgevallen. Het bedrijf is genomineerd voor Ondernemer van het Jaar in de categorie Detailhandel & Horeca.

 

Janny Molenaar: “Kwaliteit en service op maat zijn de twee belangrijkste speerpunten. Daarnaast moeten mensen zich bij ons echt op hun gemak voelen. Alleen dan nemen ze de tijd om de juiste keuzes te maken en gaan ze na hun bezoek de deur uit met een goed gevoel. Wij bieden onze klanten overigens veel meer dan alleen een nieuwe bril of contactlenzen. Wij hebben gediplomeerde optometristen in dienst en werken ook nauw samen met andere specialisten. Eventuele oogafwijkingen kunnen we al vroegtijdig opsporen én hier de juiste oplossing voor bieden. Met de koffiehoek laten we zien dat we gezelligheid in Waddinxveen ook belangrijk vinden. Iedereen kan een kopje overheerlijke Buscaglione koffie of een kopje thee komen drinken. Of een pakket met verse thee, thee verwante artikelen en Tony Chocolonely samenstellen. Uiteraard hebben we ook iets lekkers bij de koffie en thee en er ligt altijd een krant klaar. Maar dat is nog niet alles. In onze koffiehoek bieden wij plaatselijke kunstenaars de mogelijkheid om hun werk te exposeren. En er liggen boeken van Boekhandel Burger. Kom gezellig langs; je bent van harte welkom.”

 

De hotspot van Rob den Boer: Kinderboerderij Dierendal!

21314544_1456732044408654_7046975838296937489_n

Van Leeuwen Autocenter is een écht begrip voor Waddinxveners. Al ruim 40 jaar is er in vele opzichten een sterke binding met Waddinxveen: via de inwoners, sponsoring van sportverenigingen én omdat ze verschillende maatschappelijke initiatieven een warm hart toe dragen. Wij vroegen Rob den Boer, eigenaar van Van Leeuwen Autocenter, naar zíjn hotspot in Waddinxveen. “Dat zijn er meerdere, maar als ik er één moet noemen, springt Kinderboerderij Dierendal er toch wel bovenuit. Het is een fijne plek waar ik graag mijn steentje aan bij draag. Dierendal verdient het om in het zonnetje gezet te worden!’’

Al bijna 18 jaar is Kinderboerderij Dierendal een echte trekpleister voor iedereen uit Waddinxveen en omgeving. “Dierendal heeft een belangrijke sociale functie,” vertelt bestuursvoorzitter Ellen van Helden. “Jong en oud(er) komen hier naar toe om de dieren te zien of te aaien, lekker in het groene park te spelen of gewoon om gezellig met elkaar een praatje te maken. Daarnaast heeft Dierendal een educatieve rol. Wij organiseren verschillende activiteiten voor basisschoolleerlingen en er zijn ook leskisten beschikbaar. Daarmee leren kinderen alles over dieren en de natuur. We vangen samen kikkervisjes of kijken wat er eigenlijk allemaal in de grond zit.”

Kinderboerderij Dierendal vervult tot slot ook een maatschappelijke rol. “In ons team van vrijwilligers zijn ook mensen met een verstandelijke beperking actief. Dat is voor alle partijen een grote meerwaarde. Ik ben er bovendien trots op dat we Dierendal met vrijwilligers en sponsoren draaiende houden. Ons team bestaat uit echte kanjers!”

Multicopy Waddinxveen: zoveel meer dan alleen een drukkerij!

17992139_1324325074316019_2721688205991651092_n

Martijn & Jeroen Zalm zijn niet alleen broers, maar sinds 1 januari ook de eigenaars van Multicopy Waddinxveen. Dé marketing & communicatieondersteuner van Waddinxveen en omstreken, waar tegenwoordig veel meer kan dan drukwerk alléén. Multicopy Waddinxveen is een écht familiebedrijf, dat 35 jaar geleden, als één van de eerste ondernemers op het bedrijventerrein Coenecoop begon als Drukkerij A-twee. “In 1984 zijn we begonnen als kleine eenmanszaak, maar inmiddels zijn we doorgegroeid tot een echte totaalpartner,” vertelt Jeroen. “We bedrukken zo ongeveer alles en zijn een echte specialist. We plaatsen lichtbakken, voeren signprojecten uit, wrappen auto’s en complete vrachtwagens én organiseren relatiegeschenken voor klanten. Ook voor de complete restyling van winkels kunnen ondernemers ons bellen. Onlangs deden we dit bijvoorbeeld nog voor de winkels van Bremmer Schoenen aan de Kerkweg-Oost.”

Ondanks de groei en de uitbreiding van het werkpakket, blijven de broers Zalm zich actief inzetten voor iedereen in Waddinxveen die een behoefte heeft aan marketing- en communicatieondersteuning. “We maken voor veel Waddinxveense verenigingen en bedrijven diverse druk- en printwerken. Op die manier zijn wij actief betrokken bij de Waddinxveense samenleving.”

MOOI Wonen aan de Plasweg: de naam liegt er niet om!

SAMSUNG CSC

Op 17 maart werd de eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Wonen aan de Plasweg. De naam liegt er niet om: het ís MOOI wonen! Het belooft een bijzondere woonwijk te worden, met grote, ruime kavels en een groen park dat aan de woningen grenst. De landelijke stijl en de mogelijkheden om zelf in te delen zorgen ervoor dat je jouw woning klaar kunt maken voor de toekomst. “Door de groene omgeving, rustige ligging en ruime kavels krijg je een soort vakantiegevoel. Je ervaart de rust van het dorp maar bent in no time in de randstad,” vertelt Erik Verbruggen van Vink Bouw. Deze nieuwe woonwijk is een absolute verrijking voor Waddinxveen. De Hotspot-vlag wappert al flink op de Plasweg, heb jij ‘m al gespot?!

Studio Da Danza laat Waddinxveen dansen!

City vlag - Da Danza - april 2017

Ooit begonnen als klein danseresje, heeft Miranda Heemskerk in 2008 haar eigen dansschool op de Noordkade geopend. Voor die tijd gaf de enthousiaste dansliefhebster lessen op verschillende locaties in heel Waddinxveen. Als het ook maar even kan is ze op de dansvloer te vinden, zowel om te dansen als om les te geven. Van buurthuis tot gymzaal; geen locatie is te gek! In 2015 is de dansschool verhuisd naar het voormalige pand van de bibliotheek aan de Van Mecklenburg Schwerinlaan en is volledig naar wens verbouwd. Met inmiddels meer dan 50 groepslessen en veel getalenteerde docenten heeft Da Danza al heel wat Waddinxveense dansers mogen voortbrengen.

“Bij ons is iedereen van harte welkom kinderen en volwassenen, jongen of meisje, talent of niet. Wij zijn er voor iedereen die plezier heeft in acteren, zingen en dansen! Alle docenten bij Da Danza geven les met hun hele hart en een flinke dosis enthousiasme. Zij verzorgen niet alleen op een professionele manier de lessen, maar geven tegelijkertijd ook veel individuele aandacht aan de leerlingen. We leggen de nadruk op ‘plezier in bewegen en dans’ en ‘werken’ met de combinatie muziek en dans”.

Da Danza geeft lessen in kinderdans, jazzdans, klassiek ballet, moderne dans, zumba en hiphop. Daarnaast geeft de dansschool ook musicallessen die bestaan uit zang, dans en acteren. De dansdocenten hebben allemaal een eigen stijl en eigen manier van lesgeven. Kortom, het bruist bij Da Danza en het is zonder twijfel één van de hotspots van Waddinxveen!