De hotspot van Rob den Boer: Kinderboerderij Dierendal!

Van Leeuwen Autocenter is een écht begrip voor Waddinxveners. Al ruim 40 jaar is er in vele opzichten een sterke binding met Waddinxveen: via de inwoners, sponsoring van sportverenigingen én omdat ze verschillende maatschappelijke initiatieven een warm hart toe dragen. Wij vroegen Rob den Boer, eigenaar van Van Leeuwen Autocenter, naar zíjn hotspot in Waddinxveen. “Dat zijn er meerdere, maar als ik er één moet noemen, springt Kinderboerderij Dierendal er toch wel bovenuit. Het is een fijne plek waar ik graag mijn steentje aan bij draag. Dierendal verdient het om in het zonnetje gezet te worden!’’

Al bijna 18 jaar is Kinderboerderij Dierendal een echte trekpleister voor iedereen uit Waddinxveen en omgeving. “Dierendal heeft een belangrijke sociale functie,” vertelt bestuursvoorzitter Ellen van Helden. “Jong en oud(er) komen hier naar toe om de dieren te zien of te aaien, lekker in het groene park te spelen of gewoon om gezellig met elkaar een praatje te maken. Daarnaast heeft Dierendal een educatieve rol. Wij organiseren verschillende activiteiten voor basisschoolleerlingen en er zijn ook leskisten beschikbaar. Daarmee leren kinderen alles over dieren en de natuur. We vangen samen kikkervisjes of kijken wat er eigenlijk allemaal in de grond zit.”

Kinderboerderij Dierendal vervult tot slot ook een maatschappelijke rol. “In ons team van vrijwilligers zijn ook mensen met een verstandelijke beperking actief. Dat is voor alle partijen een grote meerwaarde. Ik ben er bovendien trots op dat we Dierendal met vrijwilligers en sponsoren draaiende houden. Ons team bestaat uit echte kanjers!”