Kom gezellig langs bij Huize De Brug!

Waddinxveners die graag met dorpsgenoten een praatje aangaan, een spelletje kaart spelen of gewoon in een gezellige omgeving de krant willen lezen, kunnen al 25 jaar terecht in Huize De Brug. Dit witte huisje aan de Nesse is inmiddels bij iedereen wel bekend, maar nog niet iedereen loopt er zomaar naar binnen. Toch is dat juist wel waar Huize De Brug voor bedoeld is.

Huize De Brug is een initiatief van enkele ondernemers, onder wie Joop Baas en Steven Noorlander. Zij vonden dat er een gezellig, verwarmd praathuis moest komen waar gepensioneerden en mensen die gewoon op zoek zijn naar gezelligheid, elkaar konden ontmoeten. Huize De Brug is een heerlijke plek aan de Nesse geworden, van waaruit je op de Gouwe en de hefbrug kijkt. Koffie en thee zijn aanwezig en er ligt iedere dag een krant, die de nodige discussies teweegbrengt.

Het zijn veelal de ondernemers van Waddinxveen die het onderhoud, de verwarming en al het andere dat nodig is om het huisje in stand te houden, mogelijk maken. Daarvoor is jaarlijks zo’n 3.500,– Euro nodig en dat wordt bijeengebracht door ondernemers en anderen die Huize De Brug een warm hart toedragen. Omdat van deze vaste sponsoren een aantal inmiddels op hoge leeftijd is, lopen de inkomsten de laatste jaren wat terug. Dit geldt ook voor de bezoekersaantallen en dat is erg jammer. Wij zouden graag nieuwe mensen op deze prachtige plek begroeten. Hierbij nodig ik dan ook iedereen die het leuk vindt uit, om vrijblijvend binnen te stappen, kennis te maken, gezamenlijk een kop koffie te drinken en te ontdekken hoe leuk het is om bij deze groep te horen. Zonder verplichting van een lidmaatschap, gewoon gezellig samen zijn. Huize De Brug is vijf dagen per week geopend van ongeveer 9.30 tot 16.00 uur.

Financiële giften zijn meer dan welkom via rekeningnummer NL 69 RABO 0386 8235 61. Het zou toch zonde zijn als zo’n mooi initiatief, waar zo veel Waddinxveners plezier aan beleven, ten einde zou komen?

Hopelijk tot snel,

Piet de Pater

Huize De Brug