Sinterklaas: “Ik kom graag in Waddinxveen!”

Ik ga ervan uit dat ik mij niet echt hoef voor te stellen, want de meeste mensen en in ieder geval alle ouders en kinderen kennen mij natuurlijk al. Wat heb ik op de zaterdag van mijn aankomst aan de Nesse in Waddinxveen genoten . . . Op de kade stonden vele honderden kinderen en ouders op mij te wachten. Vooraan stond jullie Burgemeester Bert Cremers, die mij altijd een hartelijk welkom heet. Met prachtige stem zongen hij en de kinderen één van mijn favoriete liedjes. Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Dat verwarmde mijn hart en na zo’n mooi ontvangst, maak ik mij totaal geen zorgen meer over het wild geraas van mijn o zo trouwe en vriendelijke pieten. Dit jaar stond er een mooie Amerikaanse schoolbus voor mij klaar! Ik kreeg een tour langs alle winkelstrips van jullie prachtige dorp. Bij iedere winkelstrip werd ik heel vriendelijk ontvangen en heb ik ontzettend veel mooie tekeningen gehad. Er werd mij vaak de vraag gesteld waarom ik mijn paard Amerigo niet had meegenomen. Het antwoord is heel simpel, namelijk omdat ik graag veel handjes geef! Vanaf mijn paard is dat toch wel lastig en ik wil de kinderen graag persoonlijk spreken.

De komende weken gaan we feest vieren in Waddinxveen. Samen met mijn pieten blijf ik tot het heerlijk avondje is gekomen en ik kijk er naar uit wie ik in mijn ‘huis’ op het Gouweplein mag ontmoeten. Toen ik daar binnenliep zag ik al meteen dat het huis ook dit jaar heel prachtig en verrassend is ingericht. Natuurlijk ga ik niet verklappen hoe het er precies uitziet, maar wil ik alle kinderen en ouders bij deze nogmaals uitnodigen om dit zelf te komen beleven.

Graag tot ziens kinderen!

Groet van de Sint

Openingstijden Huis van de Sint:
28 november van 11.00 tot 16.00 uur en op 4 december van 12.30 tot 17.30 uur.
Adres: Promenade 158 in Waddinxveen

2Foto_sinterklaas 1