Waddinxveen krijgt een eigen hospice!

“Mijn naam is Quirien Groenendijk, 64 jaar jong en voor velen sta ik bekend als dé supermarktmanager van Albert Heijn aan het Koningin Wilhelminaplein. Daar heb ik in totaal 44 jaar gewerkt. Ook al ben ik geboren in Reeuwijk, ik voel mij een echte Waddinxvener. Toen ik trouwde met  Elly kozen we voor Waddinxveen, omdat het centraal ligt tussen Rotterdam, Den Haag én Amsterdam én tegelijkertijd midden in het ‘Groene Hart’.

Een paar jaar geleden ben ik benaderd om deel te nemen aan een werkgroep die zich bezig hield met de oprichting van een Hospice in Waddinxveen. Daar heb ik meteen JA op gezegd! Zo mochten we in 2013 Stichting Vrienden Hospice Waddinxveen (S.V.H.W.) oprichten met als doel een eigen hospice voor Waddinxveen te realiseren. Dat moment is nu heel dichtbij. In het Hospice proberen we mensen met een levensverwachting van minder dan 3 maanden een aangename tijd te bezorgen. Het moet voelen zoals mensen het thuis gewend zijn. Het is echt hartverwarmend om te ervaren dat er veel mensen zijn die willen helpen. Er zijn tal van donaties geweest en prachtige initiatieven om geld in te zamelen. Wij zijn hier erg blij mee.”

Voordat het hospice haar deuren in het jaar 2016 kan openen, is een ruime bezetting nodig. Om precies te zijn zo’n 60 vrijwilligers. We willen mensen goed voorlichten over het hoe, wat en waarom. Het hospice ‘Midden-Holland’ in Gouda is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in het hospice. Zij hebben bijna 13 jaar ervaring en daar maken we natuurlijk dankbaar gebruik van. Wij geven u graag antwoord op al uw vragen en willen regelmatig een informatieavond organiseren. Als u uw e-mailadres naar mij toestuurt (qh.groenendijk@hetnet.nl), zorg ik ervoor dat u een uitnodiging en informatie ontvangt.”

Ik ontmoet u graag,

Quirien Groenendijk

 

IMG_5260