Waddinxveen: unieke bereikbaarheid

De ligging van Waddinxveen is uniek: midden in het Groene Hart met natuur, rust en ruimte én uitstekend verbonden met de grote steden in de Randstad. Waddinxveen is een populaire woonplaats voor mensen die royaal willen wonen, maar niet te lang willen reizen naar werk of school.

Waddinxveen ligt direct aan de autosnelwegen A12 en A20. Je bent binnen een half uur in Rotterdam, Den Haag en de regio Utrecht. Via provinciale wegen is Waddinxveen uitstekend verbonden met Alphen a/d Rijn, Schiphol en Amsterdam. De provincie investeert om de bereikbaarheid nog verder te verbeteren. De ‘Parallelstructuur A12’ is een nieuw stelsel van regionale wegen rondom het knooppunt Gouwe om files bij Waddinxveen tot een minimum te beperken.

Daarnaast heeft Waddinxveen streekbusdiensten naar Leiden, Gouda, Den Haag en Zoetermeer en twee stations langs de spoorlijn Gouda-Alphen a/d Rijn. Binnen een kwartier ben je in het centrum van deze steden. Vanaf 2016 is er zelfs een derde spoorstation. Menig ‘grote stad’ is er jaloers op.