Waddinxveen: betrokken, veilig en sociaal

Waddinxveen staat bekend als een gemeente waarin inwoners elkaar kennen en iets voor elkaar over hebben. De gemeente doet er samen met een groot aantal partijen en betrokken inwoners alles aan om de leefbaarheid te vergroten. Daarbij moet je denken aan een prettige woonomgeving, een goede infrastructuur, goed onderwijs en een goed klimaat voor ondernemers en verenigingen. De gemeente doet dat samen met verschillende partijen in het dorp, zoals woningcorporatie en (zorg)instellingen, vrijwilligerswerk en wijkplatforms.

De wijkplatforms Zuid en Oost, Bomenwijk/Groenswaard, Vondelwijk/Oranjewijk en Zuidplas zorgen voor een stuk betrokkenheid. Ze vergroten het sociale samenzijn tussen inwoners. Daarnaast is het gemiddelde cijfer van alle zorgaanbieders van Waddinxveen een 8,8! Daar mogen we samen met alle fysiotherapeuten, artsen en tandartsen erg trots op zijn. Ook dankzij hen is er een Waddinxveen met ‘alles dichtbij’.

De vele verenigingen, serviceclubs en kerken zorgen voor een goede sociale samenhang. Er worden in Waddinxveen veel gezellige buurtactiviteiten georganiseerd en er is in alle opzichten veel te doen. Ondanks dat staat geborgenheid en veiligheid voorop.